Co znamená teppan?
Co znamená teppan?

Video: Co znamená teppan?

Video: Co znamená teppan?
Video: Teppanyaki Steak Master - Kobe Beef - Japanese Food 鉄板焼き 黒毛和牛 ステーキハウス ZEN 神戸 2024, Březen
Anonim

Teppanyaki (????, teppan -yaki) je styl japonské kuchyně po druhé světové válce, který používá k vaření jídla železnou pánev. Slovo teppanyaki je odvozený od teppan (??), který je kovová deska, která to je vařené na a yaki (??), které prostředek grilované, grilované nebo smažené na pánvi.

Také víte, jaký je rozdíl mezi hibachi a teppanyaki?

V USA, fráze „ hibachi -style” se občas používá k označení toho, co skutečně je teppanyaki vaření. naproti tomu teppanyaki grilování zahrnuje použití železného roštu s rovný, pevný povrch pro přípravu jídla v restauracích před hosty.

Někdo se může také zeptat, z čeho je gril Teppanyaki vyroben? Běžné ingredience používané Japonci v teppanyaki vaření jsou zelí, nudle, nakrájené mořské plody nebo maso. K vaření surovin se používá živočišný tuk nebo rostlinný olej. Většina restaurací v Japonsku vyzdvihuje hovězí maso Kobe teppanyaki.

V souladu s tím, proč Američané nazývají teppanyaki hibachi?

Termín hibachi doslovně se překládá jako ohnivá mísa – je to proto, že se používá gril hibachi kuchyně je velmi unikátní: válcová nádoba s ohnivzdorným obložením. Položí na něj dřevěné uhlí a pak v něm vaří jídlo. Pro teppanyaki , jak již víme, používá se železný gril.

Jak jíte teppanyaki?

Jakékoli maso nebo zelenina, které používáte ve svém teppanyaki by měl být nakrájen na kousky velikosti sousta. Poté je můžete grilovat na pánvi nebo propanovém grilu u stolu s hosty sedícími kolem něj. Když se různé ingredience vaří, ponořte je do máčecí omáčky a jíst jim.

Doporučuje: